kromad fyrkrok i ljust och vitt kök

Resirkulering av produkter og emballasjematerialer

Når du har pakket ut ditt Smedbo-produkt ser vi gjerne at du ikke kaster emballasjen i husholdningsavfallet men i stedet sorterer den på en egnet måte slik at den kan gjenvinnes til nytt materiale eller til energigjenvinning.

Med den høye kvaliteten på produktene våre og stilige solide design, tror vi at de vil pryde badet i mange år. Den dagen det er på tide å bytte dem, ønsker vi at du velger å sortere produktene på best mulig måte.

Slik skal emballasjen og produktene våre resirkuleres

Emballasje

Bølgepapp/papp: som vår emballasje for speil, håndklestativ og større frittstående produkter sorteres som bølgepapp eller papp. Denne typen materiale resirkuleres og brukes i produksjonen av ny emballasje.

Kartong finnes som kort i emballasjen til alle vegghengte produkter. Sorter kortet som papiremballasje. Innsamlet papp kan bearbeides og gjøres om til nye papirprodukter og overflatelag på gipsplater.

Magasiner/papirer inkluderer installasjonsveiledningene som følger med produktene våre. Husk å holde aviser/papir og papiremballasje adskilt slik at avisene lettere kan resirkuleres og bli til blant annet nye aviser.

Myk plast brukes noen ganger som beskyttelse for våre produkter eller til oppbevaring av for eksempel skruer eller andre små detaljer. Myk plast resirkuleres og omdannes til ny emballasje eller går til energigjenvinning.

PET-hardplasten brukes i plastkapselen som mange av våre produkter er pakket i. Kapselen sorteres som hardplastemballasje og kan deretter brukes som råstoff til ulike typer plastprodukter.

Produkter

Metall som messing og rustfritt stål skal sorteres som metallskrot på gjenvinningssentralen. Metallene separeres og sendes til smelteverk, stålverk og støperier hvor de blir råvarer for nye metallprodukter.

Gjenvinningstekst basert på informasjon fra nsr.se og sopor.nu.