fyrkrok med handduk uppsatt i badrum

Vedlikeholdsanvisninger

Følg våre vedlikeholdsanvisninger for å forlenge levetiden til ditt Beslagsboden-produkt

Beslagsbodens produkter rengjøres ved å tørkes av med en myk klut og lunkent vann, og eventuelt med såpeløsning. Vi anbefaler at du bruker mikrofiberklut for å redusere bruken av rengjøringsmidler.
Rengjøringsmidler bør ha en pH-verdi mellom 7,5 og 9,5, og ikke inneholde slipemidler.

Rengjøringsalternativer

A. Med mikrofiberklut alene, alternativt lett fuktet med vann.
B. Mikrofiberklut fuktet med vann. Avslutt med en tørr mikrofiberklut.
C. Spray overflaten med vann, tørk av med mikrofiberklut.

självhäftande toalettpappershållare i krom

Velg rengjøringsprodukter og verktøy med omhu

Valg av rengjøringsmidler og verktøy har stor innvirkning på sluttresultatet. Ved ukentlig rengjøring anbefaler vi at overflaten tørkes av med en myk mikrofiberklut, for å redusere bruken av vaskemiddel. Unngå rengjøringsverktøy som stålull og fibersvamper, da de kan forårsake permanent skade og riper i overflaten.

Når det gjelder rengjøringsmiddel, er det som regel nok med lunkent vann. For mer omfattende rengjøring kan det brukes et mildt pH-nøytralt rengjøringsmiddel med en verdi mellom 7,5 og 9,5 uten slipemidler. Overflaten tåler ikke alkaliske, sure, klorholdige eller alkoholholdige rengjøringsmidler, da disse kan forårsake flekker og skader på overflaten. Hvis du bruker denne typen rengjøring på badet, må du sørge for å beskytte produktene mot sprut.

Rengjøringsprosedyre

  • Tørk av overflaten med en lett fuktig mikrofiberklut med lunkent vann.
  • Rengjøringsmidler bør ha en pH-verdi mellom 7,5 og 9,5, og ikke inneholde slipemidler.
  • Fjern vaskemiddelet forsiktig med kaldt vann.
  • Tørk av produktet med en tørr mikrofiberklut for å unngå kalkflekker.
kromade knoppar i unik design i modernt betongkök

Krom og rustfritt stål

Smuss eller kalkflekker på krom og rustfritt stål fjernes enklest med et rengjøringsmiddel beregnet for dette. Les anvisningene nøye, og prøv alltid rengjøringsmidlet på en liten overflate først. Husholdningseddik (maks. 12 %) er også effektiv mot kalkflekker. Gni inn, la virke, skyll med rent vann, og tørk med en mikrofiberklut. Unngå alltid løsemidler som harde skuresvamper og skurepulver.

innerdörrhandtag med läderdetaljer på grå dörr

Messing

Messing er et korrosjonsfølsomt materiale, noe som gjør at messing over tid får en vakker patina som kan poleres med messingrens. Beslagsbodens messingprodukter er derimot høypolert og lakkert, noe som bevarer messingens utseende. Det er derfor ekstra viktig aldri å bruke sterke rengjøringsmidler med slipemidler ved vedlikehold av messing. I tillegg til å etterlate merker på produktet kan det også fjerne den beskyttende lakkoverflaten. Velg heller et mildt pH-nøytralt vaskemiddel uten slipemidler eller såpeoppløsning.