Vägghängd rak- och sminkspegel med ram i led-ljus monterad på badrumsvägg

Montere med skrue

Montering i lettbetong

Ved montering av mindre produkter på lettbetong kan du bruke plast- eller nylonplugger, og skruer. Spesielle lettbetongplugger brukes for tyngre produkter og produkter som skal tåle høy belastning. Siden lettbetong er porøs, må du bruke et metallbor og plugger som utvider seg inne i veggen. Forbor med en dybde tilsvarende lengden på skruen. Blås rent borehullet, og sett inn pluggen. Skru til slutt skruen inn i pluggen.

Montering i betong

Skal du montere et produkt på betong? Da er det et par ting å huske på for at produktet skal henge godt på plass. Bruk ekspansjonsbolt for tyngre produkter og bor med slagbor. Velg et bor med spiss av hardt stål og samme dimensjon som pluggen. Borehullet må ha en dybde tilsvarende lengden på skruen. Blås rent borehullet, og sett så inn pluggen. Skru til slutt skruen inn i pluggen.
For andre produkter kan du bruke plast- eller nylonplugger, og skruer.

Montering i gipsplate

For god montering i gipsplater må du bruke en ekspansjonsbolt av metall eller nylon, som ekspanderer inni veggen. Det er viktig å huske på at gips er porøst. Bor derfor et hull i samme diameter som ekspansjonsbolten, og skyv ekspansjonsbolten forsiktig inn i hullet. Tyngre produkter og produkter som skal tåle høy belastning, skal ikke monteres med ekspansjonsbolt i gipsplater. For disse produktene kan du bruke en treskrue og montere produktene der det er en bjelke bak gipsplaten.

Montering i sponplater/trefiberplater

For montering på sponplater/fiberplater kan du bruke en treskrue eller sponplateskrue. Det blir lettere å skru for hånd om du først lager et lite hull med en syl eller et mindre bor. Bruk skruen som følger med produktet.

Montering i murstein

Murstein er nesten like hardt som betong, men kan sprekke hvis du borer for nær kanten. For tyngre produkter og produkter som skal tåle høy belastning, er det lurt å bruke ekspansjonsbolt. For andre og lettere produkter kan du bruke plast- eller nylonplugger, og skruer.

Velge riktig plugg eller bolt

For montering i murstein er det best å bore med et slagbor. Velg et bor med samme dimensjon som pluggen. Borehullet må ha en dybde tilsvarende lengden på skruen. Blås rent borehullet, og sett så inn pluggen. Skru til slutt skruen inn i pluggen.